Dossier Aanslag Nice

Hoe wonderbaby de aanslag overleefde

De tante van de 'wonderbaby' van Nice doet haar verhaal. Het gaat om de baby die tijdens de aanslag verloren raakte in de menigte, maar later gezond teruggevonden werd nadat zijn familie een oproep plaatste op Facebook. Die oproep werd meer dan 20.000 keer gedeeld.

Baby Tilian wordt het kleine wonder van Nice genoemd. Acht maanden oud is hij nog maar, en tijdens de aanslag was hij met zijn ouders op de Promenade des Anglais. In alle chaos en drukte raakte hij verloren.

"Een vrouw had de reflex om de baby in haar kinderwagen te steken om hem in veiligheid te brengen. Dat gebeurde zonder nadenken en zonder te kijken of de ouders er waren. De vrouw nam de baby, begon te lopen en ging schuilen bij onbekenden", getuigt Tilians tante Tiava Banner.

Facebook biedt hulp
Tilian was dus veilig maar zijn ouders waren hem nog volop aan het zoeken. Ze waren erg bang dat hem iets vreselijks overkomen was. De tante van Tilian, plaatste meteen een oproep op Facebook. Anderhalf uur later belt een vrouw haar op met goed nieuws.

"Luister, zei ze mij, ik heb een baby bij me thuis. Ik vind dat hij lijkt op de baby op Facebook. Ik ga u een foto sturen", zegt de tante. "Doe maar, zeg ik". " Ze stuurt me dat in een privébericht en toen ik keek, was het effectief hem. Ik huilde van blijdschap. Ik zei haar: 'het is hem! Ik neem contact op met mijn man. Hij komt zo meteen om hem op te halen'."