Dossier Aanslag Nice

Toerisme krijgt klap na aanslag Nice

Nice is met jaarlijks 12 miljoen passagiers op de luchthaven dé toeristische badstad van Frankrijk. De stad doet haar best om overeind te krabbelen maar de gevolgen van de aanslag zijn duidelijk voelbaar in de toeristische sector. Verschillende hotels en restaurants zijn wel open, maar ook voor de uitbaters is het vaak niet evident om te werken.

Zo is ook Nicola De Cary, die als ober werkt in een strandbar aan de Promenade des Anglais nog zwaar onder de indruk. Hij liet donderdag tijdens de aanslag mensen schuilen in zijn restaurant. Vandaag opent hij voor het eerst na de aanslag de deuren maar met tegenzin. "Ik heb niet echt zin. Ik heb geen zin. Maar ik moet. En je moet ook rouwen..."

Al geven niet alle toeristen toe aan de angst die de gruwelijke feiten met zich meebrengt. "Ik heb verschillende telefoontjes gekregen van klanten die me zeiden: we gaan toch komen, want de terroristen gaan ons niet klein krijgen, en we hebben absoluut zin om naar Nice te komen", vertelt hoteluitbater Alexandre Leao.