Dossier Aanslag Nice

Zonnekloppen met dubbel gevoel in Nice

In de badplaats Nice herneemt het dagelijkse leven beetje bij beetje na de bloedige aanslag van donderdagavond. Toeristen en inwoners wandelen weer zoals gewoonlijk over de Promenade des Anglais, al is het gevoel daarbij helemaal anders. Velen leggen daarom een bloemetje neer voor de slachtoffers die vielen bij de aanslag.

"Ik heb de bibber want het doet wel iets met een mens. Het besef dat het leven soms heel kort kan zijn, en dat je alles moet grijpen wat je kunt grijpen", zeggen de Belgische toeristen Patrick en Martine De Smedt die over de Promenade des Anglais lopen. "Je ziet dat het erg is, je kunt dat niet ontlopen. Nu is het Nice, morgen is het ergens anders hé."

Nu de promenade weer open is, wordt het allemaal zeer tastbaar. Dat merkt VTM NIEUWS-journaliste Julie Colpaert op die ter plaatse is. "Hier liggen nog resten  van bloed. Mensen komen er bloemen en kaarsjes opleggen als het ware om te proberen de sporen van die aanslag uit te wissen."

Maar tegelijk gaat het leven voort. Op het strand van Nice zitten bijvoorbeeld al terug heel wat mensen in de zon. Al is dat met een dubbel gevoel.