Dossier Staatsgreep Turkije

Vlaamse toerist beleeft helse nacht in zelfde hotel als Erdogan

De militairen die in Turkije een coup pleegden, wilden ook president Erdogan te pakken krijgen. De Vlaamse toerist Kenneth Wyffels bevond zich in hetzelfde hotel als de president, en vertelt aan VTM NIEUWS over een slapeloze nacht vol explosies en geweerschoten.

Terwijl gisterennacht een groep militairen een staatsgreep ondernamen in Turkije, leek niemand te weten waar Erdogan zich bevond. Volgens sommige bronnen zat hij op een politieke top in Mongolië, anderen beweerden dan weer dat hij op vakantie was in Bodrum. In werkelijkheid zat Erdogan enkele dagen in de Grand Yazici Club Turban, een chic resort in Marmaris.

Ook de Vlaamse toerist Kenneth Wyffels verbleef in dat hotel, weliswaar in een ander deel van het domein. "Vannacht is er rond drie uur heel veel geschoten," zegt hij. Er waren ook "explosies, en helikopters in de lucht die laag vlogen waaruit ook geschoten werd."

Na een slapeloze nacht bleek het hotel het middelpunt geweest te zijn van een hevig gevecht. "Deze morgen hebben we een wandeling gemaakt en eerst en vooral zijn we naar dat verblijf gaan proberen kijken waar Erdogan zich zou bevonden hebben. Daar zagen we nog enkele militairen zitten die heel vermoeid waren. Daarna zijn we naar de voorkant van het hotel gegaan waar één politieagent doodgeschoten werd en drie andere zwaargewond raakten."