Dossier Aanslag Nice

Vreselijk: man ontdekt dat zoontje (4) dood is

Hoe ontzettend hartverscheurend het menselijke leed is na de aanslag in Nice blijkt uit een vreselijk beeld dat gemaakt is aan een ziekenhuis in Nice door een cameraman van persagentschap Reuters.

Een man komt te weten dat zijn zoontje van vier overleden is. Hij heeft zonet te horen gekregen dat het lichaam van het jongetje in het ziekenhuis ligt en wordt ziek van wanhoop. Hij is ook al zijn vrouw verloren bij de aanslag. Hij wordt getroost door familieleden en begeleid door het medisch personeel.

"Alles gedaan om Kylian te vinden"
Mejri heeft er bijna twee dagen lang werkelijk alles aan gedaan om zijn zoontje Kylian terug te vinden na de aanslag. "Ik heb naar iedereen gebeld", zegt Mejri in een interview dat vanmiddag nog te zien was in VTM NIEUWS. "Naar commissariaten, naar ziekenhuizen, overal. Onderweg heb ik iedereen aangesproken. Zelfs op Facebook, maar ik heb mijn zoon niet gevonden. Mijn vrouw is dood. Maar mijn zoon? Ik weet niet waar hij is."

Het ondenkbare is dus werkelijkheid geworden: Mejri is na zijn vrouw nu ook zijn zoontje kwijt. Bij de aanslag op de Promenade des Anglais overleden in totaal al 84 mensen, onder wie zeker 10 kinderen.