Dossier Aanslag Nice

Dit zijn de slachtoffers van Nice

Voorlopig tellen we dus 84 dodelijke slachtoffers, onder wie 10 kinderen. Onder hen heel wat toeristen, op vakantie in Nice. Vaak met het hele gezin. Daarom zijn er bij de slachtoffers ook opvallend veel kinderen te betreuren. 

Bij de eerste geïdentificeerde slachtoffers zijn Brodie Copeland (11) en zijn vader Sean. Brodie noemde dit zijn droomvakantie. Zijn baseballclub postte een afscheidsbericht op Facebook. Het is nog niet helemaal duidelijk wie er zich allemaal onder de slachtoffers bevindt, maar er zijn veel kinderen bij. 

Viktor Marchand (60) was een Fransman, uit het oosten van het land. Hij was met zijn atletiekclub onderweg naar Monaco, zo'n 15 kilometer verder. Viktor laat een vrouw en dochter achter

Viktoria Savchenko (21) studeerde aan de Franse afdeling van de moskovietse academie van Financiën. Ze was in Nice met een medestudente, toen de truck op hen inreed. Haar vriendin overleefde de klap wel. Dat zegt de The Moscow Times.

Linda Casanova (54) was een Zwitserse douane-beambte, die samen met haar Franse echtgenoot Gilles op vakantie was. Haar echtgenoot overleede de aanslag.

Het eerste slachtoffer zou de 60-jarige Fatima Charrihi zijn geweest. Ze was met enkele van haar zonen op de Promenade des Anglais. De journaliste stierf ter plekke.

MIchael Pelligrini (28), zijn moeder Veronique Lion (55) en zijn grootouders Francis (82) en Christiane Locatelli (78), een familie uit het noorden van Frankrijk waren op vakantie en keken uit naar de festiviteiten op de Promenade des Anglais. Ze overleefden alle vier de klap niet.

Spoedartsen zijn dag en nacht in de weer om de vele kritieke slachtoffers in leven te houden. Er zijn op dit moment namelijk nog 52 slachtoffers in kritieke toestand, 25 onder hen worden nog steeds gereanimeerd.