"Met hele familie in zee gevlucht"

De 18-jarige Laurent uit Zulte was samen met zijn ouders, 14-jarige broer en hun hond aan het eten op het strand van Nice, toen de dader in een witte vrachtwagen toesloeg. De familie wist te vluchten door in zee te springen. Nadat ze terug op de promenade kwamen, waren de jongeren en hun ouders getuige van schrijnende beelden. “We zagen een kindje met een step liggen, gewoon omvergereden.”

“We waren samen naar het vuurwerk aan het kijken, toen we vijf minuten later een witte vrachtwagen op de promenade zagen rijden”, vertelt Laurent aan de telefoon vanuit Nice. “Wij hoorden plots verschillende geweerschoten en dachten meteen dat het om een aanslag ging. We zijn meteen naar het strand gevlucht. In alle paniek bleef onze hond zelfs even achter, maar uiteindelijk hebben we hem nog kunnen meetrekken.”

Tafellakens
“Daarna hebben we dekking gezocht, maar vreesden dat de terroristen ook op het strand konden lopen, dus zijn we meteen in de zee gesprongen. Toen het wat rustiger was, zijn we achter een kleine helling, plat op het strand gaan liggen. Een uur lang, tot alles een beetje kalmeerde, daarna keerden we terug naar het restaurant.”

Kindje met step
“Van de personeelsleden mochten we de boulevard niet oversteken. Zij gaven al hun tafellakens aan gewonden en zelfs om doden te bedekken. Ze zetten er keien rond zodat de lakens niet wegvlogen. Het was echt… We zagen zelfs een kindje met een step liggen, dat omver was gereden. Het waren echt schrijnende beelden. Mijn broer moest zelfs aan zijn veertien jaar een oog zien dat ergens op straat lag."