Plannen aanslag in detail beschreven

Een officiële opeising van de aanslag in Nice waarbij zeker 84 doden en meer dan honderd gewonden vielen, is er nog niet. President Hollande kondigde alvast aan dat Frankrijk de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat in Syrië en Irak zal opvoeren. Afgelopen maanden is er door de groep al opgeroepen om op deze manier een aanslag te plegen. Ook opvallend is een artikel uit 2010 van het propagandablad 'Inspire' van andere terreurgroep Al Qaeda. Het gaat om een soort handleiding waarbij ook Frankrijk wordt genoemd. 

Onder de titel 'The ultimate mowing machine' publiceerde Al Qaida in 2010 een artikel in haar propagandablad 'Inspire' over hoe men best tewerk gaat bij het plegen van een aanslag. Het is bijna een handleiding en ook Frankrijk wordt genoemd.

"Het idee is om een pick-uptruck te nemen en te gebruiken als een maaimachine. Niet om het gras te maaien, maar om de vijanden van Allah weg te maaien", staat er te lezen. “Bedoeling is om zwaarden vast te maken aan de wagen. Kies je locatie en timing zorgvuldig: ga voor de meest bevolkte plaatsen. Smalle locaties zijn beter, zo kunnen mensen minder snel wegvluchten."

"Ideaal is een plaats waar veel voetgangers zijn en heel weinig voertuigen. Als je toegang hebt tot wapens, neem er dan mee zodat je je werk goed kan volbrengen. Dit idee kan toegepast worden in Israël, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland en Denemarken."