"Treincrash Italië is mijn schuld"

Een stationschef heeft toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt die mede geleid heeft tot het treinongeval dat dinsdag 27 doden maakte in Puglia, een regio in Zuidoost-Italië. Dat berichten de Italiaanse media.

"Ik was het die de trein heeft laten vertrekken, het was ik die het groene bordje in de lucht heeft gestoken", citeert de krant La Stampa de chef van het station van Andria. "Maar het is niet alleen mijn fout. Ik ben ook een slachtoffer." De twee treinen reden op hetzelfde spoor en botsten tegen hoge snelheid frontaal op elkaar.

Volgens een reconstructie van La Stampa moesten drie treinen over het bewuste enkele spoor van Corato naar Andria passeren, één meer dan normaal. Toen de tweede trein vanuit Corato er voorbij was, liet de stationschef een trein in de andere richting door. Maar de stationschef van Corato was ook in fout, luidt het. Hij had aan de hand van de beschikbare informatie moeten zien dat er ook een trein in de andere richting was vertrokken voor hij de derde trein richting Andria liet vertrekken.

Dinsdagbotsten twee treinen ten noorden van de Zuid-Italiaanse stad Bari, tussen de steden Corato en Andria, op hetzelfde spoor tegen hoge snelheid frontaal op elkaar.

Bekijk ook: