"Wil medeleven betuigen aan families"

Premier Renzi heeft meteen na het treinongeluk in Bari in Italië gereageerd. Hij wil een heel grondig onderzoek naar de oorzaak van de ramp. "Ik wil graag mijn medeleven betuigen aan de families. En ik heb gevraagd om zo snel mogelijk uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor wat is gebeurd. Ik denk dat er absolute duidelijkheid moeten komen hierover, en we gaan niet rusten tot we weten wat er is gebeurd".

Het is het zwaarste ongeluk met een trein in zeven jaar in het land. De zware crash vond om 11.30 uur plaats tussen Ruvo di Puglia en Corato, op een lijn met één enkel spoor. De twee treinen met elk vier wagons botsten tegen mekaar op het platteland, vlakbij een wegrestaurant. Een trein kwam vanuit Andria, de andere uit het station van Corato. Daarbij vielen al zeker 20 doden en 34 gewonden.

De treinen die vanmiddag op elkaar botsten in het Italiaanse Bari, reden op een heel drukke lijn. Dat zegt de Belgische Marleen Janssens aan VTM NIEUWS. Zij woont al negen jaar in Bari en kent heel veel studenten die die trein vaak nemen.

Drukke lijn
"Daar zitten vooral pendelaars op die vanuit kleinere dorpen, uit Noord-Bari naar de grote stad Bari komen. Vooral studenten, in mijn ogen, omdat ik vooral met studenten werk. Ik heb weet van veel studenten die die lijn elke dag nemen", vertel Marleen Janssens. Volgens de Nederlandse Jenni Stolk zijn vele families hopeloos op zoek naar familieleden. "De stoffelijke overschotten worden allemaal naar de gerechtsdokter gebracht en er zijn onder die gewonden heel veel zwaar gewonden dus de verwachting is dat het dodental misschien nog wel zal oplopen".