Belgische toeriste werd doodgestoken

De 21-jarige Wendy M., de Belgische toeriste die zaterdag verdween op het eiland Sint-Maarten in de CaraÏben en twee dagen later dood werd gevonden, werd gestoken met een mes. Dat zegt de procureur-generaal van Basse-Terre, Samuel Finielz, volgens de website van het lokale nieuwsmedium Soualiga Post.

Het slachtoffer "werd dood teruggevonden, met meerdere verwondingen veroorzaakt door een scherp voorwerp", aldus de procureur-generaal gisteren op een persconferentie in Marigot, in het Franstalige gedeelte van het eiland Sint-Maarten in de Caraïben. Het wapen werd niet gevonden bij het lichaam van de jonge vrouw, die mogelijk werd gedood in de buurt van de plaats waar ze werd gevonden. "Maar dat kunnen we nog niet bevestigen", zo benadrukte Samuel Finielz.

Autopsie
De jonge vrouw verliet zaterdagochtend haar hotel om te gaan joggen en had buiten haar muziekspeler geen waardevolle voorwerpen bij zich. Voorlopig kan er ook nog niet gezegd worden of de vrouw seksueel werd misbruikt. Maandagnamiddag werden verschillende stalen afgenomen en naar Frankrijk overgebracht om daar door "de beste experts" geanalyseerd te worden, aldus het parket. Donderdag wordt dan een autopsie uitgevoerd door twee forensische experts uit Guadeloupe. Die moeten het tijdstip van het overlijden vaststellen, maar de onderzoekers gaan ervan uit dat dat tussen 9.30 uur, toen het meisje vertrok om te gaan joggen, en 14 uur, toen de stiefvader de politie waarschuwde, moet geweest zijn.

Gerechtelijk onderzoek?
Het onderzoek wordt geleid door de onderzoeksbrigade van Sint-Maarten. Er werden ook vijftien militairen ingezet die zich voltijds met de zaak zullen bezighouden. Als het onderzoek binnen twee weken nog niks heeft opgeleverd, zal een gerechtelijk onderzoek geopend worden, aldus Soualiga Post nog op zijn website.