Cameron wandelt weg en dan doet hij dit

David Cameron verklaarde in de namiddag voor zijn ambtswoning dat hij woensdagavond ontslag zal nemen en Groot-Brittannië tegen dan een nieuwe premier zal hebben. Maar bij het terugwandelen naar zijn woning in Downing Street deed hij wel iets vreemd. Net op het moment dat Cameron de deur binnenwandelt, begint hij een deuntje te neuriën.

Volgens verschillende Britse media gaat het om het 'theme' van de Amerikaanse televisieserie The West Wing, een melancholisch deuntje dat eigenlijk perfect past bij een machtswissel. Cameron neemt woensdagavond immers ontslag en geeft de fakkel van het premierschap door aan Theresa May, nu nog minister van Binnenlandse Zaken.

Het geneurie werd wellicht opgenomen door een microfoon die nog op zijn vest gespeld zat en die bleef opstaan na zijn statement.

Nadat hij zijn zangkunsten bewezen had, sloot hij af met “Right”. Opgeruimd staat netjes, moet hij gedacht hebben. Op sociale media wordt er alvast hard gelachen met het incident, maar ook druk gespeculeerd over welk deuntje hij nu zong.

Hoort u de gelijkenis met The West Wing?