Waarom zoveel motten tijdens EK-finale?

Wie gisterenavond de EK-finale tussen Frankrijk en Portugal heeft gevolgd kon er niet naast kijken: een motteninvasie teisterde Het Stade de France. Maar waarom waren deze nachtvlinders zo talrijk aanwezig?

Dat motten zot zijn van licht weet iedereen. De mottenplaag kwam dan ook doordat de lichten van het Stade De France al sinds de nacht ervoor brandden. Ook de wind zorgde ervoor dat de beestjes zo talrijk aanwezig waren.

In de zomer trekken ze namelijk door Europa richting het noorden om een nestplaats te zoeken. Aan de hand van de juiste windrichting proberen ze op verschillende hoogtes te vliegen om zo doelgericht mogelijk afstanden af te leggen. Nochtans probeerde de UEFA nog om de motten weg te krijgen met bezems en stofzuigers.

Reacties Twitter
Overal waren de motten te zien, op de goals, de cameralenzen, de beker en zelfs de spelers. Zo werd Ronaldo geplaagd door een mot toen hij geblesseerd in het gras zat en daar genoot Twitter zichtbaar van. De mot die op Cristiano Ronaldo kwam zitten heeft zelfs een eigen Twitterpagina gekregen.