VS: Weer manifestatie tegen politiegeweld

Op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten zijn manifestanten gisteravond opnieuw de straat opgetrokken om het geweld door politieagenten aan te kaarten. Verschillende manifestaties verliepen vreedzaam, op andere plaatsen was er sprake van schermutselingen.

De dood van twee zwarte burgers na een politie-interventie in Baton Rouge en Minneapolis eerder deze week leidde opnieuw tot heel wat beroering in de VS. Daar kwam de schietpartij in Dallas bovenop, waarbij een schutter vijf agenten doodschoot tijdens een protestmars.

Incidenten
Desondanks kwam het op enkele plaatsen gisteren opnieuw tot incidenten. Zo waren er relletjes in Saint Paul in Minnesota zelf. In de marge van een burgerrechtenoptocht werden ook arrestaties verricht. De plaatselijke politie tweette dat drie agenten gewond raakten. Ze werden met stenen, flessen en voetzoekers bekogeld. De manifestaten blokkeerden er een snelweg.

Ook in Baton Rouge in Louisiana was er opnieuw protest. De sfeer was er volgens verschillende Amerikaanse nieuwsbronnen zeer gespannen. De oproerpolitie was er opgetrommeld om de situatie onder controle te houden. Ze werden geconfronteerd door leden van de 'New Black Panther Party for Self Defense' en er werden arrestaties verricht.

Kogelhuls
In San Antonio in Texas werden dan weer verschillende schoten afgevuurd op het politiehoofdkwartier. De plaatselijke zender KSAT meldde dat volgens agenten het gebouw getroffen werd en er minstens een kogelhuls aangetroffen werd. Een verdachte zou ingerekend zijn. In New York trokken dan weer de derde avond op rij honderden mensen vreedzaam de straat om het politiegeweld tegen zwarten aan te kaarten.

Bekijk ook: