"Agent VS handelde uit racisme"

De gouverneur van Minnesota geeft toe dat de politie zwaar in de fout ging bij het incident in Falcon Heights van enkele dagen geleden Nog straffer, de gouverneur gaf zelfs toe dat de agent heeft gehandeld uit racisme. "Als dit een blanke man was geweest, zou dit niet gebeurd zijn", aldus de gouverneur.

Amper twee dagen nadat in Baton Rouge een zwarte man door de politie werd neergeschoten onstond in de Verenigde Staten opnieuw ophef over het politieoptreden tegen een zwarte man in Falcon heights, Minneapolis. Op een video die live op Facebook werd uitgezonden is te zien hoe Philando Castile in zijn auto ligt dood te bloeden nadat een agent bij een routinecontrole vier keer op hem geschoten zou hebben. 

Het was zijn vriendin Lavish Reynolds die net na het incident via Facebook live beelden online zette. Daarin doet ze in paniek haar verhaal, terwijl naast haar haar stervende vriend nog onder schot gehouden wordt door de agent. Het koppel werd volgens Reynolds aan de kant gezet voor een kapot achterlicht.

Bekijk ook: