Nieuw beeld van dood zwarte man

Opgelet: deze beelden kunnen schokkend zijn voor gevoelige kijkers.

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de zwarte man die werd neergeschoten door blanke agenten in Baton Rouge (VS). Op de beelden is nog duidelijker te zien dat de man geen wapen trok.

De politie overmeesterde de man die cd's verkocht aan een tankstation. Als de man weerstand blijft bieden trekt een agent zijn wapen en schiet hij de man dood. De agent schiet niet één keer, maar zeker vier keer. Het slachtoffer had effectief een wapen op zak, maar dat mag in Louisiana. En volgens getuigen heeft hij er nooit naar gegrepen. Dat blijkt ook uit de nieuwe beelden.

'Black Lives Matter'
De dood van de man zorgt voor hevig protest in Baton Rouge. Voor de tweede nacht op rij kwamen betogers op straat om het politiegeweld aan te klagen. De twee officieren zijn volgens de standaardprocedure onmiddellijk op non-actief geplaatst.

De Amerikaanse politie wordt al langer verweten excessief geweld te gebruiken tegen zwarten. Na meerdere dodelijke schietpartijen, waaronder die in Ferguson in 2014, volgde een enorme protestgolf onder het motto 'Black Lives Matter'.

Bekijk ook: