Dossier Terreur in Parijs

Terreurverdachten Parijs naar Frankrijk

In het kader van het dossier naar de aanslagen te Parijs van 13 november 2015 werden Mohammed A. en Ali O. vandaag overgeleverd aan de Franse autoriteiten. Frankrijk had tegen hen een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Mohammed A. werd op 14 november 2015 gearresteerd samen met Hamza Attou, die op 29 juni al werd overgeleverd aan de Franse autoriteiten. Volgens hun advocaten werden Mohammed en Attou tijdens de nacht van 13 op 14 november 2015 opgebeld door Salah Abdeslam die zich in Parijs bevond en hen vroeg om hem op te halen omdat zijn eigen auto in panne stond. De twee mannen hebben Abdeslam dan naar Brussel gebracht. Onderweg werden ze nog gecontroleerd door de Franse politie, maar werden toen niet opgepakt.

Mohammed A. werd in ons land beschuldigd van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep en van terroristische moord. Eind april 2016 vaardigde Frankrijk een Europees aanhoudingsbevel uit naar de verdachte.

Het federaal parket verstrekt voorlopig geen bijkomende informatie over het exacte tijdstip of de manier waarop deze overlevering is gebeurd. 

Bekijk ook: