Resten vermist kind gevonden na 15 jaar

In een bos in de Duitse deelstaat Thüringen zijn botfragmenten teruggevonden die "hoogstwaarschijnlijk" toebehoren aan een negenjarig meisje dat vijftien jaar geleden verdwenen is. Dat maakten speurders van het district Oberfranken en het parket van Bayreuth, in de deelstaat Beieren, bekend. De resten werden ontdekt door een paddenstoelenplukker.

Op 7 mei 2001 verdween de negenjarige Peggy spoorloos terwijl ze op weg was van school naar huis in Lichtenberg, een gemeente in Oberfranken. Vlak na haar verdwijning werden grootschalige zoekacties opgezet die echter niets opleverden.

Een verdachte werd wel gevonden: in 2002 pakte de speurders een man op met een geestelijke beperking. Hij werd ervan beschuldigd Peggy vermoord te hebben om te verbergen dat hij haar seksueel misbruikt had. In 2004 werd de man veroordeeld voor moord, maar tien jaar later werd hij in een herzieningsproces vrijgesproken.

Meer dan vijftien jaar na de feiten lijkt er nu toch duidelijkheid in de zaak te komen. Een man die op zoek was naar paddenstoelen in een nabijgelegen bos, in de aangrenzende deelstaat Thüringen, stuitte op botresten die volgens speurders "hoogstwaarschijnlijk" van Peggy zijn. Een DNA-test moet daarover uitsluitsel geven.

Doodsoorzaak onbekend
Meteen na de vondst werd een zoekactie opgezet in het bos, waarbij ook andere objecten zijn gevonden die aan het meisje kunnen worden toegeschreven, klinkt het. De speurders wilden daarover geen verdere details kwijt, omdat die "daderkennis openbaar zouden kunnen maken".

De speurders hebben naar eigen zeggen nog geen betrouwbaar bewijs gevonden om de doodsoorzaak te bepalen.