Dossier Terreur in Parijs

Abdeslam heeft extra cel om te sporten

In Frankrijk is heisa ontstaan over het gevangenisregime van Salah Abdeslam. Een Franse politicus heeft de gevangenis in Parijs bezocht en stelde vast dat exclusief voor de terrorist een cel wordt ingericht als sportruimte. Hij wil de regering daarover vragen stellen.

Salah Abdeslam zit al twee maanden in de gevangenis van Fleuris Mérogis, bij Parijs. Het is de strengst bewaakte gevangenis van het land. Abdeslam wordt 24 uur op 24 in de gaten gehouden met bewakingscamera's en mag met niemand contact hebben.

Exclusieve cel
Het blijkt nu dat hij naast zijn gewone cel, ook een cel heeft om te sporten. Uitsluitend voor hem. Dat kon een Frans parlementslid vaststellen op bezoek in de gevangenis. “Ik was heel erg verbaasd om vast te stellen dat één van de cellen was omgevormd tot een sportzaal. Ik was zelfs nog meer verbaasd toen ik hoorde dat die plaats enkel en alleen voor hem voorzien is”, zegt de politicus. Hij vraagt de minister van Justitie in Frankrijk om uitleg. 

"In levensgevaar"
Een afzonderlijke sportruimte moet wel, zegt de gevangenisdirectie in de Franse krant Le Parisien. Want buiten is zijn leven in gevaar, klinkt het: in de gevangenis zit ook een nabestaande opgesloten van één van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.