Negen Italianen bij slachtoffers Dhaka

Onder de dodelijke slachtoffers van de gijzeling in een restaurant in de Bengalese hoofdstad Dhaka zijn er negen Italianen. Een tiende is vermist. Dat heeft de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Paolo Gentiloni meegedeeld. Ook zeven Japanners kwamen om.

De Italiaanse slachtoffers zijn vijf vrouwen en vier mannen. De vermiste was in het restaurant op het moment van de aanval, maar werd niet geïdentificeerd als een van de twintig omgekomen gegijzelden, aldus de minister.

Italië in rouw
"Onze gedachten, onze gebeden en onze tranen vermengen zich met de tranen van de getroffen families in Dhaka, in het bijzonder met de families van onze landgenoten", zei de Italiaanse regeringsleider Matteo Renzi in Rome. De spelers van de Italiaanse nationale voetbalploeg zullen vanavond in hun kwartfinale op het EK een zwarte rouwband dragen naar aanleiding van het drama in Dhaka.

28 doden
Bij de gijzeling, die zou zijn opgeëist door de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), vielen in totaal 28 doden. Behalve twintig gegijzelden (allemaal buitenlanders, van wie ook zeven Japanners) kwamen ook zes gijzelnemers en twee politieagenten om.

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) liet eerder al weten dat er geen indicaties zijn dat er Belgen onder de slachtoffers zouden zijn. 

Bekijk ook: