Dossier Terreur in Parijs

DNA van 'huisbaas' Abaaoud op bomvest

Het DNA van Jawad Bendaoud, de man die in Saint-Denis onderdak verschafte aan twee daders van de aanslagen van 13 november in Parijs, onder wie kopstuk Abdelhamid Abaaoud, is teruggevonden op een bommengordel van de terroristen. Dat bericht TF1, dat een rapport in handen kreeg dat Franse terrorismespeurders aan de bevoegde onderzoeksrechter overmaakten.

De bommengordel zou gebruikt zijn tijdens de politieraid in het appartement in Saint-Denis vijf dagen na de aanslagen. Het DNA van Bendaoud werd gevonden op twee voorwerpen die in beslag werden genomen in de Rue de Corbillon, met name twee soorten plakband. Een ervan, een grijze, zou gebruikt zijn om twee elektrische draden te verbinden met de drukknop om de bommengordel te laten afgaan, zegt TF1.

Op de plakbanden werd ook het DNA van Abaaoud en Chakib Akrouh gevonden. De twee mannen maakten deel uit van het commando dat Parijse terrassen onder vuur nam en zich nadien verschool in het appartement van Bendaoud, waar de politie op 17 november binnenviel. Akrouh blies zich daarbij op, Abaaoud werd gedood. Ook de nicht van Abaaoud kwam om bij de raid. Op dit moment is onduidelijk hoe het DNA van Bendaoud op de plakbanden is terechtgekomen.

Wie is Jawad Bendaoud?
Jawad Bendaoud gaf Abdelhamid Abaaoud, de coördinator van de aanslagen, onderdak in een appartement in het centrum van Saint-Denis. Daar vond een paar dagen na de aanslagen een grote politieraid plaats, waarbij Abaaoud om het leven kwam. Bendaoud werd snel na de raid opgepakt, maar ontkent met klem iets te maken te hebben met de terroristen. Hij zit sindsdien wel in de cel.

Bekijk ook: