Schietpartij op militaire basis in Maryland

Op dit moment is de schietpartij op de militaire basis in Maryland in de buurt van Washington afgelopen. Er zouden uiteindelijk geen schoten zijn gelost en alles is veilig verklaard. Dat meldt CNN op gezag van het Pentagon. Eerder op de dag kwam het bericht binnen dat er een schietpartij aan de gang zou zijn en dat al het personeel zich in de gebouwen op de basis verschanste.

De basis twitterde zelf om 15.16 uur Belgische tijd over een "actieve schutter" en beval dat iedereen moest een schuilplaats zoeken en binnen blijven. Het incident zou zich in een medische afdeling van de luchtmachtbasis, de Malcolm Grow Medical Facility, afspelen. Het Pentagon heeft bevestigd dat er een "actieve schutter" aan de gang is, aldus Fox News.

De situatie ontstond bij het begin van een oefening voor zo een situatie, maar bleek echt te zijn, zo meldde het NBC News. Officieel is er nog geen bevestiging dat er werkelijk schoten zijn gevallen. Ten gevolge van het incident is de basis gesloten. Tevens is de veiligheid op andere militaire installaties in het gebied aangescherpt, weet NBC ook. Op de bewuste basis zijn naast de Air Force One ook snellereactie-eenheden gestationeerd. De Malcolm Grow Medical Facility dan weer is een tussenstation voor gewonde soldaten.

Vorige maand was er op de basis ook al een 'lockdown' omdat een vrouw er rondliep en zei dat zij een bom bij had.