Turken hervatten leven na aanslag

Ondanks de kogelgaten die nog altijd te zien zijn in de luchthaven van Istanbul, lijkt het leven er weer zijn gewone gang te gaan na de aanslag van gisteravond. Dat stelt VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers zelf vast, amper een halve dag na de aanval. Daarbij lieten 41 mensen het leven en vielen er meer dan honderd gewonden.

De driedubbele aanslag eiste al het leven van 41 mensen onder wie veel Turken maar ook zeker 13 mensen met andere nationaliteit. Voorlopig is er nog niet duidelijk of er ook Belgen onder de slachtoffers zouden zijn. 

Werk van IS
De Turkse premier Binali Yildirim zei dat "de aanwijzingen in de richting van Daesh (het Arabische acroniem van IS, red.) wijzen". Over de identiteit of nationaliteit van de drie zelfmoordenaars zei hij niets, maar wel zouden ze met machinegeweren op passagiers hebben geschoten, alvorens zichzelf op te blazen. IS werd ook verantwoordelijk gesteld voor de andere aanslagen die dit jaar plaatsvonden in Turkije maar werden nog nooit door de terreurgroep zelf opgeëist.

 Een Turkse televisiezender verspreidt vandaag foto's van een van de vermoedelijke terroristen. Hij lijkt rustig door de luchthaven te wandelen, terwijl andere mensen dekking zoeken.