Daders aanslag nog onbekend

“De drie daders achter de aanslag zijn nog niet geïdentificeerd, zegt VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers. Er wordt gezegd dat het om buitenlanders zou gaan maar de Turkse overheid is ervan overtuigd dat het gaat om een aanslag van Islamitische Staat.

“Het is de vijfde keer dit jaar dat we hier in Turkije zijn voor aanslagen en opvallend is dat geen enkele keer een directe claim van IS is gelegd op een aanslag”. Een Turkse televisiezender verspreidt vandaag foto's van een van de vermoedelijke terroristen. Hij lijkt rustig door de luchthaven te wandelen, terwijl andere mensen dekking zoeken.

Veiligheidscontroles
De veronderstelde daders van de aanslag op de luchthaven Ataturk in Istanboel konden niet voorbij de veiligheidscontroles aan de ingang. Dit heeft volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu premier Binali Yildirim gezegd tegenover verslaggevers.

De daders openden het vuur op veiligheidspersoneel aan de ingang toen zij niet voorbij de controles konden, zei de bewindsman. Eén van hen blies zich buiten op. De anderen maakten van de paniek, tengevolge van het schieten, gebruik om binnen te geraken en zich daar op te blazen.

Bij de driedubbele zelfmoordaanslag van gisteravond op de luchthaven Atatürk in het Turkse Istanbul zijn al zeker 41 mensen gedood. Dat zei de Turkse premier Yildirim, die terreurgroep Islamitische Staat (IS) ervan verdenkt achter de aanslagen te zitten.