Dodental Istanbul loopt op tot 41

De balans van de drievoudige aanslag op de internationale luchthaven Atatürk gisteravond in Istanboel is bijgesteld naar 41 doden en 239 gewonden. In een vorige balans was nog sprake van 36 doden en 147 gewonden.

Onder de slachtoffers zijn 23 Turken en zeker dertien buitenlanders om het leven gekomen. Dat heeft een Turkse functionaris laten weten.

VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers was vanochtend al in de luchthaven van Istanbul en stelde vast dat het leven er alweer zijn gewone gang gaat, ondanks de aanval van amper een halve dag geleden.

Bij de buitenlanders zouden onder meer een Iraniër en een Oekraïner onder de slachtoffers zijn. De zelfmoordaanslag is nog altijd niet opgeëist. De Turkse regering wijst met de beschuldigende vinger in de richting van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

De explosies zouden gebeurd zijn omstreeks 21.15 uur. De luchthaven van Ataturk is de derde grootste luchthaven van Europa. Intussen worden heel wat vluchten afgeleid naar nabijgelegen luchthavens, onder meer die van Izmir en Ankara.

Bekijk ook: