België betuigt steun aan Turkije

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR), premier Charles Michel (MR) en Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) hebben dinsdagavond via Twitter de aanslag op de luchthaven van Istanbul veroordeeld en hun medeleven uitgedrukt aan de slachtoffers en hun families.

"Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van de aanslag in Istanbul en bij hun families, vrienden en landgenoten. Niets rechtvaardigt dergelijk geweld", zegt minister Reynders.

In een persbericht zegt Reynders ook "geschokt en triest" te zijn. Hij veroordeelt "deze terroristische aanval waarbij vele mensen het leven lieten". De vicepremier betuigt bovendien zijn solidariteit aan de Turkse bevolking en overheid, en herhaalt dat ons land zich internationaal zal blijven inzetten voor de gezamenlijke strijd tegen terreur.

Premier Michel tweette: "Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van de aanslagen op de luchthaven van Istanboel. We veroordelen deze afschuwelijke gewelddaden."

"Opnieuw waanzin in Istanboel. Vreselijk", tweet ook Vlaams minister-president Bourgeois. "Mijn gedachten zijn bij alle slachtoffers en nabestaanden."