VW treft schikking van 14 miljard in VS

Volkswagen gaat een schikking treffen van 14,7 miljard dollar in het kader van het emissieschandaal in de VS. De autoproducent kwam vorig jaar in opspraak nadat zogenaamde 'sjoemelsoftware' werd ontdekt in de wagens van het bedrijf. Door die software leken de wagens bij uitstoottesten veel milieuvriendelijker dan ze eigenlijk zijn.

Test-Aankoop vindt de schikking een goede zaak, maar is wel verbolgen dat Volkswagen nog geen gelijkaardige regling trof voor België. "Amerikaanse eigenaars kunnen rekenen op een schadevergoeding tussen 5.000 en 10.000 dollar. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om hun wagen terug te verkopen aan VW tegen de catalogusprijs van vóór het schandaal. Dat is uiteraard goed nieuws voor de Amerikaanse consumenten, maar dat VW nog steeds weigert om ook de Belgische consumenten te vergoeden die een VW-sjoemelwagen hebben gekocht, is een regelrechte schande. Want net als de Amerikaanse consument, is de Belgische consument door de VW-groep massaal bedrogen en misleid", aldus de consumentenorganisatie.

Test-Aankoop lanceerde twee weken geleden een groepsvordering tegen de VW-groep. Vandaag sloten volgens Test-Aankoop al meer dan 4.500 gedupeerde VW-klanten zich aan bij de juridische actie.

Bekijk ook: