Dossier President Trump

Murdoch en Trump in golfkarretje

Donald Trump bezocht gisteren officieel zijn golfterrein 'Trump International Golf Links' in Aberdeen in Schotland. Maar een erg welkom onthaal van de buurtbewoners kreeg hij niet, want ze zwaaiden uit protest met Mexicaanse en regenboogkleurige vlaggen. De presidentskandidaat kreeg wel de steun van mediamagnaat Rupert Murdoch, die hij een rondleiding gaf op zijn terrein in een golfkarretje.

Trump vertelde de pers dat zijn roots in Schotland liggen, omdat zijn moeder er geboren is. Desondanks zijn link met het land, werd hij bij zijn aankomst op zijn eigen golfterrein niet erg warm onthaald. Buurtbewoners hadden Mexicaanse vlaggen opgehangen uit protest en zwaaiden ermee toen Trump arriveerde in zijn helikopter. Daarmee reageren ze op Trumps idee om een muur te bouwen tussen Mexico en de VS, om migranten terug te dringen.

Trump trok zich niet veel aan van het protest en zei zelfs dat hij populair is bij de buren. Eerder dit jaar liet hij in een Schotse krant optekenen dat zijn vastberadenheid om het protest van de buren te counteren, een voorbeeld is van goede leiderskills, waar de Amerikanen van kunnen genieten als hij president wordt.

Rupert Murdoch
Maar niet iedereen was ongelukkig met Trumps komst. Mediamagnaat Rupert Murdoch en zijn vrouw Jerry Hall verwelkomden de Amerikaanse presidentskandidaat hartelijk. Het koppel kreeg een exclusieve rondleiding van Trump op zijn terrein in een golfkarretje.