Dossier Brexit

Vlamingen in Londen: "Iedereen verbaasd"

Vlamingen Julie Vermoote en Bram Vanoirbeek wonen al vier jaar in een appartement in Londen. Ze zijn verbijsterd dat de Brexit er komt en hadden het totaal niet verwacht. Ze beginnen zich nu ook vragen te stellen over hun toekomst daar.

"We waren zelfs met een paar collega's al aan het vieren dat de 'remain votes' zouden winnen, maar dat was dan een beetje te voorbarig. Op kantoor was iedereen geschokt 's morgens", vertelt Bram. "Iedereen was inderdaad met verstomming geslagen, iedereen was verlamd, verbaasd", vult Julie aan.

Het koppel woont graag in de City maar ze beginnen nu ook wel te beseffen dat de Brexit een impact op hun leven daar kan hebben. "We wilden eigenlijk een flat kopen dit jaar in Londen, maar we weten niet zeker of de regels op hypotheken bijvoorbeeld zullen veranderen. Zullen wij een andere rente krijgen dan de Britten? En wat gebeurt er met ons spaargeld in België?", vraagt het koppel zich af. In het slechtste geval zal het koppel wat meer papierwerk om handen hebben, denken ze. Aan naar huis gaan, denken ze nog lang niet.