Dossier Referendum Brexit

Johnson: "Het volk heeft onze job gedaan"

Boris Johnson, de voormalige burgemeester van de Britse hoofdstad Londen en kopstuk van het ‘Brexit’-kamp, heeft voor het eerst gesproken na de overwinning in het referendum. Johnson is zeer dankbaar en toont veel respect voor premier David Cameron, die eerder vandaag liet weten dat hij in oktober zal aftreden.

“De mensen hebben vandaag de job van de politici gedaan. Wij worden betaald om moeilijke beslissingen te nemen en vandaag hebben zij dat voor ons gedaan”, aldus Johnson. Ook wil hij diegenen die bang zijn dat er veel zal veranderen, geruststellen. “Dit betekent niet dat wij ons gaan isoleren van het vasteland en onze grenzen gaan sluiten. Wij blijven nog altijd een deel van Europa. We hebben ons enkel afgescheurd van de instelling, waarmee we ons niet meer geïdentificeerd voelden. Nu kunnen we de wind uit de zeilen halen van de extremisten en diegenen die politiek voeren op de kap van immigratie", aldus Johnson op een persconferentie.

Toch was niet iedereen tevreden met Johnson en zijn overwinning. Toen voor het eerst in het publiek verscheen, kreeg hij heel wat boegeroep over zich heen.