'Bomgordel en granaat' gevonden bij Duitse cinema

In het bioscoopcomplex in het Duitse Viernheim, in de buurt van Frankfurt, heeft de politie een gewapende man doodgeschoten. Dat bevestigt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken. De man was rond 15 uur de bioscoop binnengedrongen en zou meermaals in de lucht hebben geschoten. De veiligheidsdiensten meldden dat het om een verwarde man gaat. Volgens de Duitse krant Bild werden naast zijn lichaam een bomgordel en een handgranaat gevonden, al is nog niet duidelijk of die echt dan wel vals waren. 

Het is nog onduidelijk wat de precieze omstandigheden van het incident zijn. Rond 15 uur was de gemaskerde man de bioscoop binnen gegaan met een wapen en een patroongordel. Hij zou in de lucht hebben geschoten, waarop heel wat mensen naar buiten zijn gevlucht.

Er vielen een twintigtal gewonden, maar die vielen tijdens de interventie van de politie, door het traangas dat ze gebruikten. De politie heeft de man neergeschoten, hij is overleden.

Verwarde man
De veiligheidsdiensten benadrukken dat het niet om een terreurdaad gaat en spreken over een actie van een verwarde man. De Duitse krant Frankfurter Allgemeine sluit ook een mislukte overval niet uit.