Dossier Referendum Brexit

Beurzen in de ban van Brexit

De beurzen in New York zijn gisteren licht lager gesloten. Ook Wall Street was in de ban van alle speculaties rondom het Britse referendum dat vandaag vanaf 8.00 uur onze tijd start. Beleggers namen weinig risico's in aanloop naar de volksraadpleging, waardoor de handelsvolumes laag bleven.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 17.780,83 punten. De brede S&P 500 verloor 0,2 procent op 2.085,45 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte eveneens 0,2 procent naar 4.833,32 punten.

Nek-aan-nekrace
De graadmeters gingen in eerste instantie nog licht omhoog, maar het sentiment sloeg om na de bekendmaking van een nieuwe peiling. Daaruit bleek toch weer een kleine meerderheid voor een Brits vertrek uit de EU. Eerdere peilingen wezen de laatste tijd op een krappe overwinning voor het kamp tegen een Brexit.

De beleggers werden ook afgeschrikt door uitspraken van Fed-voorzitter Janet Yellen, die opnieuw waarschuwde dat de vooruitzichten voor de economie onzeker zijn. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft verder zijn groeivooruitzichten voor de Amerikaanse economie wat verlaagd.