Straf: activist bevrijdt duizend honden in China

In het zuidwesten van China in Guangxi vond gisteren het jaarlijkse Lychee- en Hondenvleesfeest van Yulin plaats. Er kwam internationaal heel wat kritiek op het festival, vooral op de manier waarop de dieren worden geslacht. De honden worden op traditionele wijze geslacht, maar daar is niet iedereen het er mee eens. Een Amerikaanse dierenrechtenactivist is een ganse dag in de weer geweest om honden uit kun kooien te bevrijden en over te brengen naar asielen voor honden, weg van het festival. Zeer straf, de man filmde gisteren met Facebook Live één van zijn reddingsacties.

Marc Ching reisde met zijn team voor de start van het festival al af naar de locatie, om zijn missie in gang te zetten. Gisterenavond liet hij weten dat hij erin geslaagd was om 1.000 honden te redden van de slachttafel. Ching vertelde ook dat hij op weg naar Yulin, waar het festival plaatsvond, door de politie is tegengehouden en geslagen, maar dat bracht hem duidelijk niet op andere ideeën.

Op het festival worden naar schatting 10.000 honden geslacht voor consumptie. Eerder kwam het ook al tot opstootjes tussen activisten en hondenverkopers.

Bekijk ook: