Dossier Referendum Brexit

Dit denken bekende Britten over Brexit

Morgen trekken de Britten naar de stembus om te beslissen of er een Brexit komt of niet. Ook de bekende Britten brengen morgen hun stem uit. Voor velen is het een duidelijke zaak en ze delen hun mening dan ook volop op sociale media.

Zo is het voor de Beckhams duidelijk. Zij stemmen tegen een Brexit. Dat laten zowel David als zijn vrouw Victoria weten op sociale media. "Ik ben gepassioneerd door mijn land en we zullen een prachtig land blijven ongeacht de uitkomst van het referendum", schrijft stervoetballer David Beckham. "Maar we leven in een verbonden wereld waar we samen sterk moeten staan. We moeten de problemen in de wereld samen aanpakken in plaats van alleen.

Ook mevrouw Beckham deelt deze mening op Instagram.

Net als de Beckhams zijn ook verschillende muzikanten zoals Elton John, Hot Chip en Editors het er over eens. Groot-Brittannië mag niet uit de Europese Unie stappen. Premier David Cameron deelde op Twitter een overzicht van verschillende bekende Britten die tegen de Brexit zijn. Ook James Bond acteur Daniel Craig maakt via sociale media zijn mening duidelijk. Hij poseerde voor de camera terwijl hij een t-shirt droeg met het opschrift "No man is an island. No country by itself".

I'm voting to remain. #StrongerInEurope

Een foto die is geplaatst door Elton John (@eltonjohn) op

Stemming
Morgen trekken de Britten naar de stembus om zich uit te spreken voor of tegen een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Gisteren werd er een laatste groot debat gehouden waarin voorstander van een Brexit en ex-burgemeester Boris Johnson het opnam tegen huidig burgemeester Sadiq Khan en Schotse Tory-leiderr Ruth Davidson in de Wembley Arena. Politiek journalist van BBC Laura Kuenssberg verklaarde na afloop dat het Leave-kamp het meeste "emotionele enthousiasme" toonde tijdens het debat, terwijl het Remain-kamp er wel in slaagde om passie te tonen die volgens sommigen ontbrak in de rest van zijn campagne.