Dossier President Trump

Trump wijst zijn rechterhand de deur

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn campagneleider Corey Lewandowski de bons gegeven, zo meldde een woordvoerder van de miljardair aan de krant New York Times. Intussen is het campagneteam van Trump zijn campagne tot dusver aan het evalueren en een nieuwe verkiezingsstrategie aan het uitbroeden. Lewandowski was een omstreden figuur, niet in het minst omdat hij niet alleen verbaal durfde uithalen naar de pers.

Lewandowski wordt er onder meer van beschuldigd de arm van een journaliste te hebben bezeerd tijdens een campagne-evenement voor Trump op 8 maart. Hij werd opgepakt maar opnieuw vrijgelaten met een oproep om voor de rechtbank te verschijnen. Trump verdedigde aanvankelijk zijn campagnedirecteur en probeerde de schuld zelfs in de schoenen van de journaliste zelf te schuiven.

Het ontslag zou kunnen betekenen dat Trump zijn strategie omgooit en een andere toon wil aanslaan. Zijn uitspraken hebben kwaad bloed gezet bij kopstukken en oudgedienden van de partij en bij sommige financiers van zijn campagne. 

Bekijk ook: