échte regenboog op wake in Orlando

Toen gisterenavond in Orlando de namen van de 49 slachtoffers werden voorgelezen tijdens de herdenkingswake in het Lake Eola Park in het centrum van de stad, verscheen er een regenboog aan de hemel. Hét symbool van de holebigemeenschap.

Alsof het in de sterren stond geschreven. Hét symbool van de holebigemeenschap dat verschijnt tijdens het eren van de slachtoffers. Het was een hartverwarmend beeld voor de tienduizenden aanwezigen op de wake.

50.000
Ongeveer 50.000 mensen verzamelden gisteren in het centrum van Orlando om de slachtoffers van de aanslag te herdenken. Ze verzamelden zich net voor zonsondergang met kaarsen, regenboogvlaggen, bloemen en spandoeken in het Lake Eola Park, in het centrum van Orlando.

In de kathedraal van Orlando, de Churh of St. Luke, werd gisteren  bovendien een eredienst gehouden. De Orlando Gay Chorus zong voor de honderden gelovigen, en de namen van de 49 slachtoffers werden voorgelezen. "Haat is gemakkelijk, voor liefde is moed nodig", aldus een priester tijdens de plechtigheid.

Bekijk ook: