Man filmt live hoe hij doodgeschoten wordt

Opgelet: deze beelden tonen expliciet geweld en zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Op Facebook gaan beelden viraal van een Facebook Live waarop een zwarte man filmt hoe hij wordt neergeschoten in Chicago. Op de schokkende video is te zien hoe de 28-jarige Antonio Perkins zichzelf filmt met zijn smartphone wanneer er plots schoten weerklinken. De man overleefde de schietpartij niet.

De beelden zijn behoorlijk hallucinant. Perkins staat langs de straat en praat tegen zijn smartphone en zijn vrienden. Uit het niets weerklinken er schoten en de man valt op de grond. Het is erg onduidelijk om te zien wat er juist gebeurt maar de rode flitsen tonen aan dat Perkins zwaar aan het bloeden is.

Vervolgens breekt de paniek los. De smartphone ligt op de grond en de beelden zijn zwart, maar er zijn wel paniekkreten te horen. Vrienden van Perkins bellen de politie en proberen hem bij bewustzijn te houden.

Facebook haalt beelden niet offline
De Facebook Live van Perkins werd meer dan een miljoen keer gedeeld. Ook een kopie van de video ging viraal met het bijschrift: “Chicago, we can do better.” Normaalgezien verwijdert Facebook video’s met expliciet geweld, maar niet wanneer het geweld “gebruikers ergens bewust van wil maken.”