Schutter Orlando sms'te vrouw tijdens aanslag

Omar Mateen, die afgelopen weekend 49 mensen vermoordde in een homoclub in Orlando, zou tijdens zijn aanslag contact hebben gehad met zijn vrouw. Dat zou een bron dicht bij het onderzoek verteld hebben aan CNN. 

Ongeveer twee uur nadat Mateen zijn aanslag begonnen was, verschool hij zich in de toiletten. Daar stuurde hij een bericht naar zijn vrouw Noor Salman, om te vragen of ze naar het nieuws had gekeken. Even later probeerde Salman hem te bellen.

Eerder al raakte bekend dat de vrouw mogelijk aangeklaagd zou worden voor medeplichtigheid aan de moorden van haar man. Ze wist dat hij geradicaliseerd was en een aanslag wou plegen, maar bracht de autoriteiten daar niet van op de hoogte. 

Noor Salman en Omar Mateen waren getrouwd sinds 2011 en hebben samen een zoontje van drie. Op foto's lijken ze een doorsnee gezin. Maar Salman merkte dat haar man gewelddadig begon te worden en hij sprak er openlijk over om een aanslag te plegen. Ze probeerde het uit zijn hoofd te praten, maar tevergeefs. Al beweert de vrouw dat ze niet wist dat haar man de homobar viseerde.