Dossier EK 2016

Belg lichtgewond na messteek op EK

In de fanzone van het EK in Lyon zijn gisteravond een Fransman en een Belg lichtgewond geraakt nadat ze waren aangevallen door Albanese supporters. Dat bevestigt de politie van Lyon aan VTM NIEUWS. Het is een van de eerste keren sinds de start van het EK dat de politie moest tussenkomen in de fanzone. 

Aan het einde van de wedstrijd Frankrijk-Albanië zijn Albanese supporters enkele Fransen beginnen aanvallen die de Marseillaise aan het zingen waren. Bij de schermutselingen werd de Belgische supporter in de bil gestoken. Eén Fransman liep een messteek op in de dij. De messteken werden toegebracht door twee verschillende daders, die evenwel niet geïdentificeerd konden worden.

De politie is wegens het geweld tussenbeide moeten komen in de fanzone. Het is sinds het begin van het toernooi nog maar enkele keren gebeurd dat de politie daar heeft moeten optreden. Daarvoor is namelijk een goedkeuring nodig van de UEFA, die als organisator van het EK voetbal ook verantwoordelijk is voor de fanzones.

Hoe de messen konden worden binnengesmokkeld in de fanzone, die aan de ingang uitgerust is met metaaldetectoren, is nog niet duidelijk. De politie is in elk geval verontrust en bekijkt de camerabeelden.