Video toont wrede moordpartij op unief

De stad Seattle heeft schokkende beelden vrijgegeven van een schietpartij in 2014 op een universiteitscampus. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de schutter koelbloedig een vrouwelijke student verwondt en daarna overmeesterd wordt door een personeelslid van de universiteit.

Aaron Ybarra, toen 26, stapt in juni 2014 de Seattle Pacific University binnen en begint aan zijn moordpartij. De schutter draagt onder meer een dubbelloops jachtgeweer met zich mee. Nadat hij drie mensen had verwond, stapt hij een ander gebouw op de campus binnen om zijn wapen te herladen. Op de beelden is te zien hoe hij op een vrouwelijke student vuurt die van de trap komt gelopen.

Wanneer de schutter zijn wapen opnieuw wil laden, grijpt een man hem plots langs achteren en begint met pepperspray te spuiten. De man pakt Ybarra’s wapen af en trekt hem op de grond. Wat later kan de dader door twee mannen overmeesterd worden, waarna hij wat later door de politie wordt gearresteerd.

In totaal werden vier studenten neergeschoten, één student kwam om het leven. Ybarra wordt onder meer beschuldigd van moord en verschijnt in september voor de rechter. De man was geen student aan de universiteit.