Naakt op restaurant in Londen

In Londen in het eerste naakte pop-uprestaurant ‘Bunyadi’ geopend. Klanten kunnen naakt of gekleed genieten van  hun maaltijd. Er zijn ook badjassen, kleedkamers en kastjes voor de klanten. Het restaurant zal gedurende drie maanden open zijn en heeft momenteel al een wachtlijst van 46.000 mensen.

Tijdens een diner ben je helemaal of gedeeltelijk naakt en mag je geen camera’s of smartphones bij je hebben. Het restaurant zal ook vrij zijn van chemicaliën en kunstmatige stoffen. In het restaurant is ook geen gas of elektriciteit aanwezig. De chef bereidt het eten op een houtskoolgrill en het wordt geserveerd op handgemaakt servies met eetbaar bestek.

Ook het personeel is naakt. Het is de bedoeling dat de gasten een “echte bevrijding ervaren”, zegt eigenaar Seb Lyall. “Het is een sociaal experiment en we hopen mensen te inspireren om dit ook op andere locaties te doen.”

"We hebben heel hard gewerkt om een omgeving te ontwerpen waarin alles waarmee de gasten in contact zullen komen 'naakt' is. Dankzij het gebruik van bamboeschermen en kaarslicht is het restaurant discreet. Dit is zonder twijfel ons meest uitdagende project tot nu toe en we zijn er erg enthousiast over."