Vrouw terrorist Orlando medeplichtig?

De vrouw van Omar Mateen, de terrorist die een bloedbad aanrichtte in een homobar in Orlando, kan aangeklaagd worden voor medeplichtigheid. De vrouw wist dat haar man geradicaliseerd was en een aanslag wou plegen - dat heeft ze aan de FBI verteld. Maar ze beweert dat ze niet wist dat hij de homobar zou aanvallen.

Noor Salman en Omar Mateen waren getrouwd sinds 2011 en hebben samen een zoontje van drie. Op foto's lijken ze een doorsnee gezin. Maar Salman merkte dat haar man gewelddadig begon te worden en hij sprak er openlijk over om een aanslag te plegen. Ze probeerde het uit zijn hoofd te praten, maar tevergeefs. Al beweert de vrouw dat ze niet wist dat haar man de homobar viseerde.

Speurders zoeken nu uit waarom Salman de politie nooit vooraf gewaarschuwd heeft en of ze medeplichtig is aan de moord op 49 mensen en 53 moordpogingen. 

Intussen vinden steeds meer gewonden de moed om hun verhaal te delen. Zoals Patience Carter. Zij kreeg een kogel in haar been toen ze schuilde in de toiletten. “Ik zag stapels lichamen over de wc-bril liggen en de onderkant van het toilet was besmeurd met bebloede handafdrukken”, vertelt Patience Carter. “Toen ik de andere kant op keek, zag ik andere mensen achter mij liggen in het bloed. Sommigen waren dood en anderen waren aan het kermen van de pijn. Tegen mezelf zei ik: Weet je, God als dit mijn tijd is om te gaan, als ik zo moet gaan, neem me dan mee alsjeblief mee. Ik wil geen kogels meer.”