"Vrouw ging mee wapens kopen"

"Het onderzoek is in volle gang en de FBI is in de dancing nog bewijsmateriaal aan het verzamelen", zegt VTM NIEUWS-journalist Greet De Keyser. Volgens de Amerikaanse zender NBC zou de vrouw bekend hebben aan FBI dat ze haar man enkele keren naar de dancing Pulse heeft gebracht in de afgelopen weken.

Ze zou er ook zijn bij geweest toen hij zijn munitie en holster is gaan kopen voor zijn wapen. Ze zou ook een idee hebben gehad van de slechte gedachten en dat die plannen had van iets slecht uit te voeren. De vrouw zou geprobeerd hebben om haar man nog op andere gedachten te brengen. "Maar ze heeft niemand hiervan op de hoogte gebracht en FBI denkt erover of ze haar hiervoor in beschuldiging kunnen stellen", zegt Greet De Keyser.

Insatbiel en psychisch gestoord

Volgens de ex-vrouw van Omar Mateen  was de man "instabiel en psychisch gestoord". Dat zei ze meteen na het bloedbad voor de camera's van de Amerikaanse pers. De vrouw werd destijds ook mishandeld door Mateen.

"Eerst was hij een normaal persoon die om zijn familie gaf, grapjes maakte en graag lachte. Maar na een paar maanden huwelijk zag ik zijn instabiliteit en zag ik dat hij bipolair was en plots uit het niets kwaad werd. Toen begon ik me zorgen te maken over mijn veiligheid en een paar maanden later begon hij me zeer vaak te mishandelen", zei Sitora Yusufiy.