Slachtoffer getuigt: "iedereen moest dood"

Angel Colon is aan de dood ontsnapt toen Omar Mateen zaterdagnacht hem drie keer in het been schoot in de club Pulse in Orlando, Florida. Colon kon geen kant meer uit en toen kwam Mateen nog eens terug om het af te maken. Hij wou zeker zijn dat iedereen dood was.

"Ik kon zien dat hij iedereen neerschoot. Ik hoorde schoten dichterbij komen en zag dat hij op het meisje naast me schoot. Ik lag daar maar te denken: 'Ik ben de volgende. Ik ben dood.' Ik weet niet hoe maar godzijdank schoot hij naast mijn hoofd en raakte mijn hand. En dan schoot hij opnieuw en raakte mijn linkerheup. Ik reageerde niet maar bleef liggen, zodat hij niet wist dat ik nog leefde."

Volgens verschillende bezoekers van de nachtclub was het trouwens niet de eerst keer dat Mateen in de club kwam. Ze hebben hem daar al vaker gezien. Zelfs drie jaar geleden al. Of Mateen zijn aanslag kwam voorbereiden of zelf klant was, is niet duidelijk. Een vroegere klasgenoot beweert wel dat Mateen zelf homo was. De FBI trekt nu al deze getuigenissen na.

49 doden
Mateen richtte in de nacht van vrijdag op zaterdag een bloedbad aan in de dancing. Al 49 mensen kwamen bij de schietpartij om en zeker 53 raakten gewond.De schietpartij werd opgeëist volgens het nieuwsagentschap Amaq, verbonden aan IS door islamitische Staat.