IS lekt video van dader aanslag Parijs

Terreurorganisatie Islamitische Staat heeft vanmiddag een video verspreid van Larossi Abballa, de man die gisteren twee mensen neerstak in Magnanville, vlakbij Parijs. Op de beelden is te zien hoe hij trouw zweert aan Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van Islamitische Staat.

De video dateert van gisterenavond. Aan het begin van de video zweert hij ook trouw aan Islamitische Staat, dat intussen de aanslag in Magnanville heeft opgeëist.

De 25-jarige Larossi Abballa vermoordde afgelopen nacht een politieagent en zijn echtgenote in hun woning in de buurt van de Franse hoofdstad Parijs. President Hollande sprak meteen van een terreurdaad. Volgens persbureau AP had de dader ook een lijst met potentiële doelwitten op zak. Daarop stonden onder meer openbare plaatsen, journalisten en publieke figuren.

Erg geschrokken
Ook burgemeester van Magnanville Michel Lebouc was gisteravond getuige van de feiten en zegt dat iedereen heel geschrokken was. "Het zijn collega's, mensen die samenwerken en dat is natuurlijk heel erg zwaar."

Bekijk ook: