21 jaar na ontvoering herenigd met moeder

In San Bernardino, in de Amerikaanse staat Californië, is een jongen na 21 jaar ontvoering eindelijk herenigd met zijn moeder. De vader van Steve Hernandez had hem in 1995 ontvoerd. Al die tijd had zijn moeder Maria geen idee waar hij zich bevond. De vrouw klampte zich 21 jaar lang vast aan één onscherpe foto van haar zoontje.

Toen de jongen amper 18 maanden oud was nam zijn vader hem zomaar mee. Ook zijn speelgoed, kleren en foto's werden meegenomen. Maria hield enkel één onscherpe foto over die ze ooit had opgestuurd naar haar familie, maar uiteindelijk terugkreeg. De vrouw legde zich neer bij het feit dat ze haar zoon mogelijk nooit meer zou terugzien, maar de politie bleef al die tijd zoeken naar de jongen.

Eind februari kwam er een tip binnen dat de vader van Steve naar Mexico gevlucht was en overleden zou zijn. De politie trok naar Mexico en trof daar inderdaad de jongeman aan. Na ondervraging werd duidelijk dat de man zijn zoon had wijsgemaakt dat zijn moeder hem verstoten had. Maria werd op de hoogte gebracht van het heuglijke nieuws en intussen hebben moeder en zoon elkaar al ontmoet. En dat was duidelijk een emotioneel moment.