Dossier President Trump

Trump haalt hard uit naar beleid Clinton

Donald Trump heeft in het licht van het bloederig drama in Orlando opnieuw uitgehaald naar het beleid van Hillary Clinton. “Met het plan van Clinton laat je honderdduizenden vluchtelingen uit het Midden-Oosten toe zonder enige doorlichting”, aldus de Republikein. Clinton blijft intussen pleiten om de islamgemeenschap niet als zondebok te bestempelen.

Clinton en Trump staan al lange tijd lijnrecht tegenover elkaar en dat wordt er na de bloedige aanslag op een nachtclub in Orlando niet beter op. “Clinton wil een verbod op zware wapens en wil niet dat de islamgemeenschap de zondebok wordt”, aldus VTM NIEUWS-journaliste Greet De Keyser. “Trump wil net niet dat er een verbod komt op automatische wapens.

Hij heeft gezegd dat radicale moslims uit het land gehouden moeten worden. Dit kan volgens hem alleen door een stop op immigratie van moslims naar de VS. De vraag rijst in wiens voordeel dit drama uitdraait. “Dit valt moeilijk te voorspellen”, zegt Greet De Keyser. “Op dit moment is het thema nog erg actueel in de verkiezingscampagne, maar het blijft afwachten.”