Dossier EK 2016

Frankrijk gaat strijd met alcohol op EK aan

De prefect van het noordelijke Franse departement Pas-de-Calais heeft een alcoholverbod afgekondigd in de aanloop naar de EK-match van donderdag tussen Engeland en Wales in het stadion van Lens. Dat heeft de regionale krant La Voix du Nord gemeld.

Het verbod gaat morgen om 06.00 uur in en is tot vrijdag 06.00 uur van kracht. Het slaat op alle soorten alcohol, maar beperkt zich wel tot het stadion. In de fanzone en de bars van Lens, die sluiten om middernacht, mag nog wel alcohol geconsumeerd worden.  De autoriteiten ontplooien 1.200 politiemensen, waarvan er uitzonderlijk ook een deel ingezet wordt in het Bollaert-stadion zelf.

Zware controles
Supporters worden systematisch gefouilleerd bij het binnengaan en verlaten van treinen. Volgens prefect Fabienne Buccio worden er voor de match tussen de 40.000 en 50.000 Britse supporters verwacht, terwijl het stadion een capaciteit van ongeveer 35.000 heeft.

Gisteren had de prefect van Lyon al de verkoop van alcoholische dranken op andere plaats dan horeca-zaken verboden op wedstrijddagen. In de Franse stad speelden onze Belgen gisteren hun eerste wedstrijd tegen Italië. De strenge maatregelel komen er na de zware rellen van afgelopen weekend in de Zuid-Franse havenstad Marseille, waar het herhaaldelijk tot confrontaties kwam tussen Russische en Engelse aanhangers.