Was schutter Orlando zelf homo?

De schutter die zondag in de homonachtclub Pulse in Orlando 50 mensen heeft gedood en meer dan 50 verwond, was daar al eerder geweest. Dat meldden de kranten Los Angeles Times en Orlando Sentinel. Omar Mateen was volgens een klasgenoot zélf homo.

Minstens vier geregelde klanten vertelden Omar Mateen al eerder in de Pulse te hebben gezien, tot zelfs minstens een dozijn keren. Meermaals liep hij in de kijker wegens agressiviteit en alcoholmisbruik.

Een vaste klant van de Pulse vertelde de krant Los Angeles Times dat de 29-jarige schutter gebruikmaakte van het sociale netwerk voor homo's Jack'd. Nog een andere getuige, een klasgenoot, vertrouwde de Palm Beach Post toe dat Mateen avances tot hem had gemaakt. De twee studeerden in 2006 samen af aan een politieschool en samen gingen ze weleens uit in homobars. De terrorist zou hem zelfs mee uit gevraagd hebben. De klasgenoot denkt dat Mateen homo was, maar zich nog niet geout had. Ook hij bevestigt dat de man sociaal nogal onhandig was.

Volgens zender NBC trekt de federale recherche FBI deze berichten na. Ze kunnen de these van een radicalisering van de verdachte relativeren. Saddique Mateen, de vader van de schutter, ontkende met klem aan The Post Monday dat zijn zoon op mannen viel. "Als hij homo was, waarom zou hij dan zoiets doen?"

Bekijk ook:

: