Immens verdriet na bloedbad Orlando

Een dag na de aanslag in een homobar in Orlando is het verdriet onvatbaar. Omar Mateen richtte er een bloedbad aan: 50 mensen lieten het leven, meer dan 50 anderen raakten gewond. Vrienden en familieleden kwamen vandaag samen in een hotel in Orlando, om daar te wachten op informatie. Want sommigen weten niet eens of hun geliefden het gehaald hebben.

Mensen die heelhuids uit de club geraakt zijn, getuigen in shock over de gebeurtenissen. Andy Moss was aan het feest in club Pulse en vertelt emotioneel over de aanval: “Je bent daar en je amuseert je in de club en dan hoor je iets wat lijkt op vuurwerk of ballonnen die ontploffen. En je denkt dat het onderdeel is van de show. En wanneer je mensen hoort roepen en het geluid stopt niet en mensen vallen neer, dan besef je dat het geen show meer is.” 

Dat de dader al twee keer door de FBI ondervraagd was, doet bij hen ongetwijfeld vragen rijzen. Het is duidelijk dat hij al langer in de gaten gehouden werd, maar toch kon hij ongehinderd wapens kopen. Het zal het debat over de wapenwetten in Amerika ongetwijfeld weer doen oplaaien. 

Bekijk ook: